Private ferielejligheder i Wien

Bo personligt

Bo centralt

Bo i fantastiske lejligheder


I en tid, hvor Berlin har fundet vej til danskernes hjerte og er et af danskernes foretrukne storbyferiemål, kan Wien betegnes som Europas uopdagede metropol, der har noget at byde på for enhver smag. For de kunst- og arkitekturinteresserede er Wien et mekka med sine storslåede og smukke bygningsværker, der bl.a. vidner om det tidligere kejserriges storhedstid. Hvad enten man er betaget af gotikken, barokken, nyklassicismen eller af jugendstilen (art nouveau), så er alle disse stilarter repræsenteret i Wien. Tag fx en tur med sporvognen rundt i ”Ringen”, som de lokale kalder den berømte Ringstraße, der omgiver byens centrum, og oplev de mange prægtige bygningsværker, der er beliggende her. Hvis man hellere vil gå, kan man også sagtens det, da midtbyens seværdigheder ligger forholdsvist tæt på hinanden, og ellers byder Wien også på et velfungerende system til leje af bycykler. Vær dog opmærksom på, at der ikke altid er nogen logik i byens cykelstisystem, som også sjældent er ensrettet! Hvis man er mere til sightseeing fra en hestevogn (Fiaker), er der også rig mulighed, for det, da byen vrimler med dem. Priserne er til forhandling, men det er ikke helt billigt at tage på sådan en tur.

Valsebyen Wien

Foruden de storslåede bygningsværker, er klassisk musik en anden ting, man heller ikke kan komme udenom, og som også bør opleves i den østrigske hovedstad. Der er talrige muligheder for at komme til klassiske koncerter, hvor stykker af vidunderbarnet Mozart og af valsekongen Strauss helt sikkert vil være at finde på repertoiret. Hvis man fejrer nytår i Wien, bør man forinden øve sig lidt på valsetrinene, da der kort efter midnat danses wienervals i midtbyens gader til Strauss’ ”An der schönen blauen Donau”.
I byens centrum kan man ikke undgå at støde på billetsælgerne, der er udklædt i fornemme kostumer og hvide parykker. Hvis man synes billetpriserne er lige pebrede nok, bør man slå vejen forbi statsoperaen et par timer før aftenens forestilling, hvor der er mulighed for at stille/sætte sig i kø til ståpladsbilletter (man kan ikke forlade køen for herefter at vende tilbage til samme plads igen, og man kan kun købe billet til sig selv). Billetprisen ligger på omkring 4 euro. Når man først er blevet lukket ind, hvilket sker et pænt stykke tid før forestillingsstart, er traditionen, at man hænger sit tørklæde, slips eller lign. på rækværket foran én. Dermed har man sikret sig sin plads, som man så kan forlade og vende tilbage igen, hvis man skulle have brug for det. Hvis ikke man er interesseret i at se en forestilling i statsoperaen, kan det i stedet anbefales at tage på en guidet tur inden for dens mure, som foregår løbende gennem dagen. Statsoperaen bør i hvert fald opleves på den ene eller den anden måde.

Hvis man vil til koncert i den gyldne sal, hvor den legendariske nytårskoncert, finder sted, så er det i Musikverein, det foregår, hvis bygning (blandt mange andre) den danske arkitekt Theophil Hansen står bag.

Wien og vinmarkerne

Vinentusiasterne er heller ikke kommet forgæves til Wien, og hvis man samtidig er glad for natur og vandreture, eller bare trænger til at komme væk fra storbylivet, så er Wien the place to be. Ikke mere end en ½ times tid tager det med offentlig transport fra midtbyen at nå ud til naturidyl og til de såkaldte Heurige – en betegnelse, der både dækker over vinen fra det seneste år og den restauration, som udskænker den unge vin. Tag med sporvogn D til Nussdorf, som ligger i 19. distrikt og følg en af vandrervejene til Kahlenberg eller Leopoldsberg og nyd på vejen den betagende udsigt over Wien. Gør evt. et stop ved Hütte am Weg (Josefinenhütte) med den fine og hyggelige have og snup en forfriskning eller lidt mad – et virkelig charmerende sted med, der oser langt væk af idyl og tidløshed, og som derfor kan være svært at forlade. Hvis ikke man er til lange gåture, er der også mulighed for at tage en bus op til Kahlenberg og Leopoldsberg, som går fra U-Bahn-stationen Heiligenstadt.

Vild med Wien – bo i en privat ferielejlighed og oplev mere

Wien er bare en fantastisk by, som bør opleves! Slentr rundt og forvild dig i Wiens små, brogede og hyggelige gader, hvilket der fx er rig mulighed for inde i bymidten eller i området bagved Museumsquartier og kom tæt på lokalbefolkningen, bl.a. ved at besøge en af byens mange Wienercaféer, hvor kaffe- og kagekortet er overdådigt, mmmmm!

Det populære marked, Naschmarkt, som i weekenden er udvidet med kræmmer-/loppemarked byder også på kulinariske oplevelser. Som boende i en privat ferielejlighed, kunne det jo tænkes, at man selv skulle stå for madlavningen, og derfor kunne man passende finde råvarerne eller få inspiration til menuen på Naschmarkt.

Hvis man ligger vejen forbi Wien i sommerperioden og trænger til lidt chill-out, er det oplagt at aflægge en eller flere af de mange strandbarer langs Donaukanal et visit, fx Hermann ved Urania.
Donauinsel byder på badning og sportslig adspredelse, men pas på FKK (Freie Körper Kultur: fri kropskultur), medmindre du er naturist…!

Om foråret løber Wien Marathon af stablen for sportsentusiasterne og i juletiden er der for shopaholic’erne rig mulighed for at varme sig på en kop Glühwein eller en Jägertee imellem og efter juleindkøbene.

Kort sagt: I Wien er der noget for enhver smag!

Lidt fakta:

Wien er inddelt i 23 distrikter, hvoraf 1. distrikt udgør midtbyen. Alle gadenavnsskilte er udstyret med et nummer, der indikerer hvilket distrikt, man befinder sig i, hvilket gør det forholdsvis nemt at orientere sig i byen. Wien har en veludviklet infrastruktur med bus-, sporvogns-, tog-, og metronet, som gør det nemt at komme rundt i byen. Kun ca. en times togkørsel væk ligger den slovakiske hovedstad Bratislava, hvilket giver anledning til en lille smuttur østpå. En returbillet for en voksen fra Wien til Bratislava står i ca. 14 euro. Det er også muligt at sejle til Bratislava via Donau, som løber igennem de to hovedstæder, men det tager dog en del længere tid og er også forbundet med en højere billetpris.

Posted in Wien and tagged , , , .

One Comment

  1. Søger ferielejlighed i Wien centrum. Er 6 Personer, og lejligheden skal være min. 3 dobbeltværelser, samt 2 badeværelser.
    Vi ønsker i perioden fra den 13. September 2014 til den 20. September 2014.

    Venlig hilsen
    Grethe Frisenberg Pedersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *